F.A.Q.

All the details you want to know.

Q: NEEM JE ALLE BRUILOFTEN AAN?

A: Nee, want ik heb slechts plek voor 20 bruiloften per jaar. Het is zowel voor jullie als voor mij het beste wanneer er een goeie klik tussen ons is. Ik maak dan beter werk en jullie voelen je beter op je gemak, wat de foto’s weer ten goede komt. Ik fotografeer het liefste creatieve bruiloften met een intiem en persoonlijk sfeertje. Mocht ik het idee krijgen dat jullie bruiloft niet helemaal bij mij past, dan zal ik met plezier een andere (heel leuke) fotograaf aanraden.

Q: KUNNEN WIJ JE OOK VOOR MINDER DAN 6 UUR BOEKEN? 

A: Dat kan, maar hier zijn wel enkele beperkingen aan verbonden. Een trouwreportage van minder dan 6 uur is alleen mogelijk als jullie gaan trouwen op dinsdag, woensdag, of donderdag in de maanden maart, april, oktober, november of december. Ik neem ook last-minute boekingen aan voor korte bruiloften indien jullie mij 6 weken of minder voor jullie huwelijksfeest boeken. Hier vinden jullie meer informatie over de verschillende pakketten voor bruidsfotografie.

Q: WELK MOMENT VAN DE DAG IS HET MEEST GESCHIKT VOOR DE FOTOSHOOT?

A: Het mooiste licht voor de fotoshoot is in de vroege ochtend en op het einde van de middag. Mocht er ruimte voor zijn in jullie dagplanning, dan is het een goed idee om hier rekening mee te houden. Net na het diner kan ook een mooi moment zijn om even mooie foto’s te maken met zonsondergang.
Denk eraan dat als jullie de fotoshoot graag inplannen voor de ceremonie dat je bruidsjurk vies kan worden, vooral bij slecht weer en bij buitenlocaties. Uiteraard proberen we dit altijd tot een minimum te beperken, maar als je nu al weet dat je hier erg gestresseerd van gaat worden is het beter om dit vooraf mee te nemen in jullie planning. Ik denk graag met jullie mee over de beste tijd voor de fotosessie, afhankelijk van jullie locatie, dagplanning en jullie persoonlijkheid!

Q: WAT DOEN WE BIJ SLECHT WEER? 

A: Regen levert vaak erg mooie foto’s op! Wat is er nou romantischer dan knus samen onder een paraplu kruipen? Mocht het buiten echt te slecht weer zijn om de fotoshoot van het bruidspaar te doen, dan zullen we in een overdekte locatie foto’s gaan maken. Er zijn tal van mogelijkheden qua binnenlocaties. Denk aan een oud stadhuis, grachtenpand, museum, oude fabriek, etc. Ik denk graag met jullie mee over de opties, maar uiteindelijk zijn jullie zelf verantwoordelijk voor het beslissen over en reserveren van de binnenlocatie. 

Q: MAAK JE OOK GROEPSFOTO’S?

A: Ja, natuurlijk! Groepsportretten zijn belangrijk, en vaak zijn bruiloften een zeldzame gelegenheid waarop je al je meest dierbare familieleden en vrienden bij elkaar hebt. Groepsportretten zijn echter ook best tijdrovend en daarom vraag ik jullie om het aantal combinaties te beperken tot ongeveer 10-15, zodat de groepsportretten niet meer dan een half uur in beslag nemen. Voor grote groepen plannen we best een moment op de dag in waar we iedereen kunnen verzamelen, maar voor kleinere groepjes is dit niet noodzakelijk. Een leuke spontane foto van de bruid met haar bruidsmeisjes kan ook ‘s ochtends bij het klaarmaken of later tijdens de receptie. Ook ‘s avonds tijdens het dansfeest is er gelegenheid voor portretfoto’s met losse vrienden en familie. 

Q: ZET JE ALLE GASTEN OP DE FOTO?

A: Helaas kan ik niet garanderen dat jullie straks foto’s hebben van alle gasten, zeker niet wanneer jullie meer dan 60 gasten hebben. Sterker nog, ik kan jullie vrijwel zeker vertellen dat niet iedereen op de foto zal staan. Op elke bruiloft zijn er wel een aantal gasten die erin slagen om zich elke keer net op tijd uit de voeten te maken / achter een hoekje te duiken op het moment dat mijn camera hun kant uit draait. Dat is ook helemaal niet zo gek: stel je voor dat je ergens binnen komt en het eerste wat je gebeurd is dat er een grote camera in je gezicht geduwd wordt?

Uiteraard maak ik wel foto’s van jullie gasten doorheen de dag, maar mijn focus ligt daarbij op het vastleggen van leuke, grappige, of ontroerende spontane momenten.

Ik raad jullie aan om de mensen die jullie ECHT op de foto willen in het lijstje met groepsfoto’s op te nemen. Andere leuke ideeen zijn het huren van een photobooth of een (polaroid) camera. Leg deze bij het gastenboek of faat een van jullie vrienden of familieleden daar foto’s mee maken van de gasten. Voor een onbemande camera of voor iemand die ze kennen zullen jullie gasten makkelijker op de foto gaan, en bovendien krijg je dan ook spontanere foto’s.

Q: FOTOGRAFEER JE OOK HET FEEST?

A: Zeker weten! Met of zonder openingsdans, het feest is een belangrijk deel van jullie bruiloft en van het verhaal van jullie dag. De vibe van het avondfeest is weer helemaal anders dan de sfeer overdag, en dat levert weer helemaal andere beelden op. Die afwisseling vind ik juist leuk en interessant! 

Q: TOT HOE LAAT BLIJF JE? 

A: Ik blijf zolang als jullie willen! Tenminste, in ideale omstandigheden. Soms zal het gebeuren dat ik de dag na jullie bruiloft ook een ander bruidspaar moet fotograferen. Ik wil op elke bruiloft 100% van mezelf kunnen geven, dus ik kom wel graag uitgeslapen op de volgende opdracht aan. Ik beslis dit op een first-come-first-served basis, dus wie er het eerst bij is met boeken die heeft het meeste keus!

Volg mij op Instagram

 Isis Sturtewagen Fotografie

Trouwfotografie, Intieme bruiloften, Elopements, Engagement fotoshoots, Koppelshoots, Loveshoots

info@isissturtewagen.nl | +31 (0)639671627 | KVK 67001157 | Alphen aan den Rijn

Nederland | Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Breda, 's Hertogenbosch

België | Gent, Antwerpen, Mechelen

Wereldwijd beschikbaar | IJsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland