Root & Ripple
ondernemen met een helder gevoel voor richting

Van een vol hoofd naar meer balans, meer focus & meer rust, one step at a time.

Root – noun / rʊt /, the part of a plant that develops and grows downward into the soil, anchoring the plant and absorbing nutriment and moisture.

Ripple – noun / ˈrɪp.əl /, a small wave or series of waves on the surface of water, especially as caused by a slight breeze or a stone dropping into it.

Rust. Ruimte. Focus.

Je hoofd en je agenda zitten vol. Je voelt je overweldigd en je mist focus.

Op de een of andere manier belanden er steeds dingen op je to-do list waar je eigenlijk helemaal niet echt blij van wordt en je mentale lijst van “dingen die nog moeten” lijkt eindeloos. Je hebt moeite met knopen doorhakken en intussen krijg je niet zoveel voor elkaar als je zou willen.

Je wil ruimte vrij maken om te kiezen voor jezelf, meer te doen van wat jij leuk vindt, en je bedrijf (en leven) om te bouwen tot iets waar je 100% achter staat.

Het is tijd om op te laden & te herbronnen.

Ik ga je één ding vertellen:
het ligt niet aan jou.
En ook:
het kan anders!
(oK, dat waren twee dingen)

Dromen is niets iets wat we echt leren als kind, en anders leren we het wel af met ouder worden. Want dromen… dat is toch onrealistisch, naïef, onverantwoordelijk en misschien zelfs een beetje egoïstisch? En kiezen voor waar jij blij van wordt is toch gewoon self-indulgent?

Wat als je toekomstdromen het kompas kunnen zijn dat je helpt met het uitstippelen van je eigen routekaart? 

Het kompas dat je helpt met de juiste keuzes maken, dat je de focus geeft die je nu soms mist. Zodat je niet langer alle paden tegelijk hoeft te bewandelen en er tijd vrijkomt voor dingen die jou echt voldoening geven.

Root & Ripple neemt je mee op reis.

Een reis die je thuis laat komen bij jezelf.

Root & Ripple geeft jou concrete opdrachten, handvatten en mindset-tips, want je gaat mij nóóit horen zeggen dat het een gemakkelijk proces is. Als het makkelijk was, dan hadden we dit allemaal allang voor elkaar, toch?

Waar ik rotsvast van overtuigd ben? Dat stukje moeilijk ploeterwerk is echt nodig. Anders blijf je steken in simpele stappenplannen die je toch niet volhoudt.

En het beste nieuws? Met Root & Ripple doe je dat ploeterwerk samen met hele bijzondere mensen die – net zoals jij – écht willen kiezen voor wat hen gelukkig maakt, en werk willen maken van die toekomstdromen.

je hoeft dit niet alleen te doen. 

“Ik ben ongelooflijk onder de indruk van hoe je er telkens weer in slaagt om zo’n waardevolle dingen aan te reiken, om ruimte te creëren voor onze kwetsbaarheid en op zo’n liefdevolle maar ferme manier te ontrafelen waar we onszelf tegen houden. Root & Ripple voelt als thuiskomen. Bedankt om ons samen te brengen en ons dat trapje hoger op de ladder te laten klimmen.”

Fotofolies

Na Root & Ripple …

N

Neem je je eigen toekomstdromen serieus

N

Heb je overzicht en focus en weet je duidelijk waar je naartoe wil

N

Herken je je saboteurs en beperkende gedachten en weet je hoe je die kan loslaten

N

Maak je tijd voor de dingen die jou voldoening en plezier geven 

N

voel je de vrijheid om dingen op jouw manier te doen

Root & Ripple in detail

01.

online traject

Toegang tot de online leeromgeving zolang deze cursus bestaat.
4 modules die je inspireren en aan het denken zetten, opdrachten die je helpen bij het vinden van antwoorden en het krijgen van inzichten, en audio-opnames om nog net een laagje dieper te gaan.  

02.

Groepscoaching

4 online coaching sessies van 1,5 uur, in kleine groepjes van 8-9 personen.
Elkaar stimuleren om nog dieper te duiken en verder te groeien, en tips en ervaringen uitwisselen. Maar ook (en misschien vooral) thuiskomen in een warm bad van herkenning en elkaar door dik en dun steunen.

03.

Community

Toegang tot een besloten facebook-community, zodat je er nooit alleen voor staat. Een plek om motivatie te delen, elkaar accountable te houden en nieuwe input te geven.

04.

bonus e-book

16 pagina’s boordevol fijne journaling tips en inspiratie om je eigen stijl van reflecteren en gedachten sorteren op papier te verkennen.

05.

en ook…

Online ondersteuning.
Ik ben 4 weken lang via mail beschikbaar om jou bij te staan bij vragen die je hebt.

De Root & Ripple playlist. Vol jummy, rustgevende en sfeervolle muziek om te beluisteren tijdens het werken aan de cursus. Of daarbuiten.

Online leeromgeving

de basis die jou in contact brengt met jezelf en je – in je eigen tempo – van droom, naar plan, naar actie voert

Module 1

Evalueren

Je komt thuis bij jezelf. Je gaat orde brengen in alle gedachten die door je hoofd zwerven. Je gaat uitzoeken wat jij nodig hebt hoe een stevige fundering er voor jou uitziet.

module 2

Dromen

Jouw premission slip om grenzeloos te dromen over hoe je ideale leven eruit ziet – zowel verder weg, als de orde van de dag op dit moment. Wat is balans voor jou en hoe kan daar meer van in je leven brengen?

module 3

Plannen

Je leven nu al zo inrichten dat die dromen dichterbij komen? Met een plan-methode die je helemaal op jouw maat maakt is er geen reden waarom je toekomstdromen altijd ver weg moeten blijven. Morgen ben je er al een stap dichterbij. 

module 4

Doen

Je leert herkennen wat jou nog tegenhoudt om radicaal te kiezen voor rust, focus, balans en geluk. Zodat je alles in huis hebt om ook na Root & Ripple de reis verder te zetten.

Praktisch

N

online leeromgeving

N

4 groepscoachingsessies van 1,5 uur

N

Facebook-community

N

bonus e-book

N

Persoonlijke online ondersteuning

N

495,- ex btw

 (slechts 24 plekjes beschikbaar)

tijdelijk uitverkocht

“Stilstaan bij wat ik écht wil, wat mij zingeving en vreugde geeft, en hoe ik mijn leven daarnaar kan inrichten? Voor mij is dat een revolutie. Het was voor mij een licht dat aanging.

Elke Van den Ende, over Root & Ripple

“In twee woorden: life changing!

Ik voel zoveel meer rust nu ik weet wat mijn prioriteiten zijn en daarin structuur aangebracht heb.”

Paulien van Outdoor Inspiratie, over Root & Ripple

Don’t just take it from me

Ripple is intussen ook tried and tested door 50+ enthousiaste deelnemers

For good measure, ook nog even dit:

Wat is Root & Ripple niet?

Root & Ripple is geen gouden ei dat je naar het magische niveau van Master Goal Setter brengt. Het is geen wonderformule waarin ik jou exact vertel wat je moet doen dus (ik mag er niet aan denken). Je gaat niet passief bucket loads aan informatie absorberen. Root & Ripple helpt je met het vinden van de antwoorden die eigenlijk al lang in jou zitten, maar die niet altijd zomaar aan de oppervlakte komen drijven. Jij moet zelf aan het werk met naar binnen kijken en eens écht luisteren

naar jezelf. Je bent bereid om met Root & Ripple de regie in handen te nemen en te blijven opdagen voor jezelf.

Veel cursussen beloven je meer inkomen of meer klanten. Dat is niet waar de focus van Root & Ripple ligt. Met Root & Ripple investeer je in jezelf. Als je de tijd en energie die door Root & Ripple vrijkomt straks gaat inzetten om je doelen waar te maken, dan zal dat indirect klanten en inkomen opleveren.

‘Ik keek elke dag uit naar dat uurtje om aan mezelf te werken. Ik haalde echt plezier uit de oefeningen, voelde me instantly lichter, had meer ruimte in mijn hoofd, en meer motivatie om creatief bezig te zijn met mijn zaak. En dat allemaal zonder zweverig gedoe, pinky promise!

Deze vier weken gaan echt een blijvende impact hebben op mijn work-life balance.”

Woweezowee

Nog vragen? Find all the answers here!

FAQ.
Ik ben nog maar pas bezig / ik ben nog geen ondernemer, kan ik dan ook mee doen?

Yes, zeker weten. Ripple is eigenlijk voor iedereen die soms focus mist, moeite heeft met prioriteiten stellen, maar wel voor die dromen wil gaan en meer vrijheid wil ervaren in het dagelijks leven.

Ik ben geen fotograaf, kan ik dan ook mee doen?
Absoluut! In de eerste editie van vorig jaar deden onder meer een juwelenontwerpster, een schrijver, een trektochtexpert, en een historica mee. Ripple is eigenlijk voor iedereen die soms focus mist, moeite heeft met prioriteiten stellen, maar wel voor die dromen wil gaan en meer vrijheid wil ervaren is het dagelijks leven.
Mogen mannen ook mee doen?
Aber natürlich! Ik zou het meeeega tof vinden als deze ronde er ook mannen mee doen! Mijn volgers netwerk bestaat voor het overgrote deel uit vrouwen, dus de kans bestaat dat je een van de weinige mannelijke deelnemers zal zijn, maar ik zou het super wild vinden als je je daar niet door laat tegenhouden. Ik vind vaak dat er uit die mix en uit het luisteren naar elkaar en de andere ervaringen die we hebben als mannen en vrouwen super toffe dingen ontstaan!
Ik heb vorig jaar al meegedaan, is het voor mij nog interessant?
Ik doorloop het stappenplan wat ik in de course met jullie deel zelf minimaal een keer per jaar, en meestal vaker. Elke keer krijg je weer nieuwe verrijkende inzichten. Jij verandert en dat doen je dromen ook, dus je plannen moeten ook met je mee bewegen. Ik hoorde al van verschillende Ripple alumni dat ze graag opnieuw meedoen dit jaar om precies die redenen! Daarnaast bevat de course nu ook nieuwe inhoud die er vorig jaar nog niet was, plus er is beperkte mogelijkheid tot groepscoaching (zie ook de laatste vraag in deze FAQ)!
Ik zie dat de oefeningen die je krijgt vereisen dat je veel schrijft, maar ik schrijf helemaal niet graag/vind schrijven moeilijk.
De hele cursus is opgebouwd rond vinden wat voor jou werkt, en ik wil je stimuleren om dat over de hele lijn door te trekken! De oefeningen zijn niet zo opgesteld dat je mega lange teksten moet schrijven. Het is echt “schrijven” in de brede zin van lijstjes en mindmaps maken tot meer journal stijl, en je kan daarin echt kiezen wat het beste bij jou past. In de course geef ik ook regelmatig tips over hoe je daarin je eigen manier kunt vinden en ook hoe je sommige opdrachten meer visueel kunt aanpakken dmv een moodboard of vision board. Waarin je schrijft is verder helemaal up to you, dus ben je een liefhebber van pen en papier dan kan dat maar een google doc is even goed!
Kan ik de cursus op mijn eigen tempo doen?

Yes. We beginnen op 1 april met een introductie en gaan op vrijdag 2 april echt van start. Vier weken lang krijg je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw hoofdstuk in je mailbox. Als je een keer een week wat drukker bent en niet aan alles toekomt kan je het inhalen in het weekend of voor jezelf gewoon alles een stukje opschuiven. Na afloop van de cursus ontvang je ook alle hoofdstukken samengebundeld als ebook, zodat je altijd later nog kan inhalen of wanneer je wil het hele traject op je eigen tempo (opnieuw) doorlopen. De Facebook-groep blijft ook na afloop van de course gewoon actief, dus je kan daar altijd terecht met vragen wanneer jij er aan toe bent.

Blijft de inhoud altijd toegankelijk?

Jij blijft toegang houden tot het online programma en alle content in je online leeromgeving, zolang deze cursus bestaat. Ik geef geen garantie op hoe lang dat exact zal zijn, maar wanneer ik beslis dat ik Root & Ripple niet langer online wil hebben krijg jij daar ruim op voorhand een notificatie van. De Facebook-groep blijft ook na afloop van de cursus gewoon bestaan, dus je kan daar altijd terecht met vragen wanneer jij er aan toe bent.

Ik weet niet zeker of ik op dit moment genoeg tijd heb om mee te doen.
Ik kan mij 100% voorstellen dat het in deze tijden een uitdaging is om tijd vrij te maken voor zelfontwikkeling. Onze vaste routines daar blijft na een jaar Corona nog weinig van over. Het hele doel van deze course is echter om je te helpen je tijd op een fijnere manier in te richten zodat er ook weer tijd vrijkomt voor de dingen waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Ik hoop dus eigenlijk stiekem dat juist als het heel druk is in je hoofd je jezelf dit cadeau geeft. (En vergeet niet dat je de cursus altijd in je eigen tempo kan volgen als het toch even niet lukt of allemaal wat veel is).
Is er een fb-groep/community?
Yes! In deze ronde van Ripple is er een facebookgroep voorzien voor de deelnemers. Een veilige en vertrouwde plek om je ervaringen te delen, om steun te vinden, om andere verhalen te horen, en om uitgedaagd te worden om de dingen weer net even anders te bekijken dan je altijd doet, heeft een enorme meerwaarde. Voor mij is het dus een no-brainer om dat voor jullie te faciliteren.
Maar ik heb geen facebook/vind facebook dikke ruk?

I hear you, en ik respecteer die keuze volledig! Daarom krijgen alle inhoud van de course rechtstreeks in je mailbox. Als je niet actief deelneemt in de facebookgroep hoef je dus niets te missen van de course zelf. De community is zeker een meerwaarde, vooral als je wel wat steun en accountability kan gebruiken, maar is zeker niet verplicht.

Zijn er live/virtuele meetings?

Er is een beperkt aantal van 24 plekjes plekjes waarbij een wekelijkse groepscoaching sessie via Zoom zit inbegrepen (5 in totaal).

De volgende editie begint binnen

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)